Het was een van de leiders die er een beroemde quote tegenaan gooide. “Jongens, hou je koppie erbij”. Of deze aanmoediging iets deed met de spelertjes van, ik schat 9 jaar, weet ik niet meer. De brul circuleerde echter nog een tijdje door mijn koppie.
Da’s logisch!
Hou je hoofd erbij? Dat klinkt heel logisch. Ons hoofd is namelijk vrijwel altijd ‘aan’. En aangezien het hoofd een onderdeel is van het menselijk lichaam, is het hoofd er altijd bij. Want wat zou die betreffende leider nu echt willen zeggen? Blij rustig en beheerst spelen? Doe eens iets creatiefs of verrassend? Gooi het over een ander boeg? Laat je niet verleiden door het gedrag van de tegenstander? Zomaar wat interpretaties die leiden tot andere gedachten, gevoelens, gedrag en gevolgen….
Gebruik jij je hoofd?
Zeker in deze tijd is het een uitdaging om je hoofd goed te gebruiken. Er wordt het nodige gevraagd van de mentale veerkracht van ons mensen. Wanneer ik om mij heen kijk in de samenleving zie ik een grove tweedeling. Een grote groep mensen die reageert vanuit onmacht, frustratie, moedeloosheid en zoekende in richting. En een kleinere groep mensen die met positiviteit, initiatief, doelgericht en met plezier in het leven staat. Bij welke groep hoor jij?
Ben jij de ‘master of your mind’?
Een zeer interessante uitspraak, want wanneer ben je dit? En wat is ervoor nodig? Ons gedrag wordt sterk aangestuurd door wat er in onze bovenkamer plaats vindt. En daar gebeurt nogal wat. Het is echter ook positief te beïnvloeden en te sturen. En in vele coachtrajecten en ontwikkelprogramma’s neemt het dan ook een prominente plek in. Het is namelijk te leren. En vind daar de start van de gewenste ontwikkeling.
Hoofd- en bijzaken
Houd jij je letterlijk bezig met hoofdzaken of word je geleefd door de bijzaken?
Zoek jij naar de weg om het ‘spel tussen de oren’ te beïnvloeden?
En wil jij vanuit ontspannen daadkracht aan het werk zijn?
Neem dan contact op met Humind.
Martijn Voorn
Tel: 06 25028454
E-mail: m.voorn@humind.nl
🧠🧠🧠
Meer weten over wat en in je koppie gebeurt bij spanning? Oftewel, de werking van je brein wanneer je stress ervaart?
Schrijf je in voor –Brein Techniek– op 4 november en leer leer hoe je het brein van je collega’s positief beïnvloed en stress reduceert.