(wc)Rollenspel
Dit laatste kan ik overigens toepassen tijdens mijn periodiek boodschappen. Deze dagen is een bezoek aan de supermarkt nog spannender en uitdagender dan een dag in een gemiddeld pretpark. Vanuit al die rollen ontstaan er verwachtingen, wederzijds wel te verstaan en zoek ik, en wij, naar de juiste impact en invloed.
Noodzaak Patronen doorbreken
Patroondoorbreking is een vaak terugkerend verhaal in onze programma’s. Of het nu cultuurverandering is, samenwerken in teams of juist het doorbreken van het samen werken. De trigger is dan vaak het ultieme verlangen of juist de pijnprikkel.
Op dit moment ervaren wij collectief de pijnprikkel en is urgentie en noodzaak aan de orde om zaken anders aan te pakken. Het zogenaamde Nieuwe Werken is in kort tijd geïmplementeerd en het onderwijs heeft definitief de slag gemaakt naar e-learning. Vele professionals werken met Zoom, Skype, Teams of welke applicatie dan ook. Nu de georganiseerde chaos op de weg is gereduceerd, blijft er nog een grote uitdaging. De Hamsterreflex doorbreken.
Hamsterweken!
Ook in ons dagelijks werk zien we de hamsterreflex in vele vormen terugkomen. Zeker wanneer angst, twijfel en onzekerheid om de hoek komt kijken. Als manager, ondernemer, adviseur, expert is het zaak om de hamsterreflex te voorkomen en de voorwaarden te scheppen waarin mensen zich veilig, vertrouwd en verbonden voelen. Een klimaat waarin men kan excelleren, presteren en plezier kan hebben. Of om het patroon en de reactie te doorbreken.
Dit vraagt voor de professional van de toekomst vaardigheden als:
Onderzoeken hebben reeds aangetoond dat mensen die deze vaardigheden hebben ontwikkeld (en gaan ontwikkelen) de beste kans hebben op een waardevolle loopbaan in de kenniseconomie van de toekomst. Zij zijn ook positief geïdentificeerd met een hogere werkkwaliteit.
Nieuwsgierig geworden?
Wil jij je impact vergroten en slim met de hamsterreflex omgaan? Wordt jij de professional van de 21e eeuw, waar mensen een stap extra voor doen? Schrijf je dan in voor het programma Impact & Invloed. De start is op 20 mei a.s. en wordt digitaal aangeboden.